Voeding, gezondheid en afvallen

Dagelijks gezonde voedingAfvallen heeft onomstotelijk te maken met gezonde voeding. Gezondheid en voeding zijn cruciaal voor een gezond en lang leven. Wil jij gezonder gaan leven of wil je gaan afvallen? Dan zal je aan je gezondheid moeten gaan werken.

Helaas is het vandaag de dag niet even makkelijk om gezonder te gaan leven. Mensen eten en drinken veel, leven in stress, werken hard en hebben weinig tijd. Om ons heen worden allerlei ongezonde, maar makkelijke maaltijden en drankjes aangeboden.

Het tij lijkt moeilijk te keren. Maar wie een drukke baan heeft, vergadering na vergadering heeft en ook nog eens de kinderen naar zwemles of hockey moet brengen, heeft niet altijd zin om tussen zes en half zeven een gezonde maaltijd op tafel te toveren.

Gelukkig zijn er veel opties: diepvriespizza’s, de Chinees, maaltijden uit een doosje voor in de magnetron, zakken roerbakmix en ga zo maar door.

Helaas schuilt in dit bovengenoemde probleem ook direct het probleem waar het hier om gaat. Er is een te groot aanbod van ongezonde producten. Veel teveel suikers en koolhydraten, die ons niet gelukkiger zullen maken. Laat staan slanker.

De consumptiemaatschappij en de enorme vraag naar makkelijk, snel en lekker eten heeft al vele jaren geleden geresulteerd in ongezonde voeding op de planken. Organisaties vanuit de regering, het Voedingscentrum en ziekenhuizen maken zich hier dan ook grote zorgen over. De ongezonde maaltijden moeten aan strikte eisen voldoen, maar keer op keer komen er problemen bij. Het voedsel is te vet, bevat teveel zout, bevat teveel suiker, bevat teveel E-nummers en ga zo maar door.

Kunstmatige ingrediënten worden toegevoegd om producten smaak en kleur te geven. En dat allemaal bij elkaar opgeteld maakt de doorsnee makkelijke maaltijd een ongezonde caloriebom van jewelste. En toch kiezen we hier zelf voor, want we hebben het nu eenmaal erg druk.

Toch is het van belang om het heft in eigen hand te nemen. Want gezond leven betekent ook minder stress. Neem wel de tijd voor het bereiden van een avondmaaltijd, maar sla die vergadering over of haal de kinderen van de sport af. Gezonder leven heeft te maken met voeding en met stress en beiden lijken toch weer met elkaar te maken te hebben.

Ben je te dik en wil je afvallen? Ook dan moet je het heft nu in eigen hand nemen. Ga op zoek naar gezonde en verantwoorde gerechten, wellicht aan de hand van een dieet dat je kunt volgen. Probeer meer te bewegen en ga op zoek naar gezonde recepten. Zet ze op tafel en zie al binnen een paar dagen het resultaat. Gezonder leven zal zorgen dat je minder snel aankomt, maar ook dat je een stuk lekkerder in je vel komt te zitten. Daardoor kun je makkelijker afvallen en houd je ook een drukker leven makkelijker in stand.

De eerste stappen naar gezonder leven zijn weten wat dat zoal inhoudt. Waar moet je op letten als je gezonder wil leven? Welke stappen moet je zetten? Op internet is hier veel informatie over te vinden. Je kunt op talloze wedstrijd richtlijnen vinden voor gezonder maaltijden. Ook kom je op fora heel veel te weten over lekker eten en toch weinig tijd hebben voor eten. Wellicht kunnen die sites je inspireren en verder op weg helpen om het beste uit je leven te halen en een stuk gezonder te gaan leven dan je tot nog toe hebt gedaan.

 

 

Back to Top